Skip to content

Lyst og angst.

Så alt for mange jeg kjenner er inni en negativ sirkel der en bare tenker negativt om seg selv. Derfor har jeg skrevet dette blogg innlegget til dere som kjenner dere igjen og til andre som er interessert. Om man er venn med seg selv er det mye lettere for andre å bli venn med deg. Dersom man tror at det vil gå bra har man større mulighet for å lykkes.

Lyst og angst henger ofte sammen uten at det er noe negativt. Dersom man for eksempel gleder seg til jul og håper at det blir en bra jul, kan man samtidig føle angst for at det ikke blir sånn. Jeg kjenner en person som ikke vil glede seg til ting pga. h*n er redd for å bli skuffet over at ting ikke blir like bra som h*n har sett for seg. Dersom man ikke tørr å glede seg mister en mye glede i livet så jeg tenker (uten at jeg er noe ekspert) at det gjelder å få glede ut av livet og at man heler får takle nederlaget når det eventuelt kommer. Det er jo ikke sikkert det blir noe nederlag engang. En måte å tenke på er å tenke «er det noe som tilsier at det vil gå galt?», «hva er grunnen til at jeg tror det vil gå galt» og «kan det gå bra.»
Slik kan man lure seg selv til å få bedre selvtillit.

Den beste metoden er å lure seg selv via å spille rollespill. Det handler om å ta på seg en rolle når man er blant folk. Denne rollen er selvsikker og har tro på seg selv. Når du har spilt rollen lenge nok vil du bli mer og mer lik rollen og du har etter hvert bedre tro på deg selv og man får et bedre liv. Jeg har selv prøvd dette og syns det fungerte veldig bra. Man kan også bruke denne metoden om man er veldig sjenert og ønsker å bli mer utadvendt. Man kan for eksempel øve seg med å gå på butikken å spørre om hjelp der og øve seg der på å prate med en fremmed. Om man føler at situasjon blir ubehagelig kan man gå derifra og tenke at det ikke er så farlig siden man ikke trenger å ha noe kontakt med ekspeditøren igjen og man har ikke tapt noe på det. Grunnen til at dette kan være en grei plass å øve på er at i en butikk er det et selger-kunde forhold. Der selger vil være interessert i å møte kunden og å være imøtekommende og skape en god kundeopplevelse.

1463874-11-1430340973502

Published inBlogg

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verifiser at du er menneske: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.