Skip to content

Low Fodmap

Over lengre tid har min kjære Kristian har utfordringer med magen, han har ikke blitt tatt på alvor før nå og jeg skal fortelle litt om hva han skal gjennom går. Han har fått beskjed av legen om å starte med en diett som heter Low FODMAP. Dette er en diett for irritabel tarm syndrom (IBS) og er en streng, men midlertidig diett mens magen resetter seg.

Kristian som liker å spise det han ønsker tok dette selvfølgelig med et stort nederlag at han må passe på hva han spiser nå i 8 uker. I den anledningen har jeg valgt (med hans samtykke) å fange reaksjonen her på bloggen.

 Hva tenkte du først når du fikk beskjed om å gå på diett?

Jeg tenkte hjelp, jeg har aldri vert en diett person. Jeg ble veldig paff over dette. Det er fan meg en tragedie også nå før jul, hælvete heer har du sett de kjedelige julekake oppskriftene?Det er skremmende å skulle begynne på diett.

Hva er LOW FODMAP?

FODMAP står for Fermenterbare Oligosakkarider, Disakkarider, Monosakkarider og Polyoler, en fellesbetegnelse for ulike kortkjedete karbohydrater som er tungt fordøyelige og som kan skape symptomer fra tarmen.  Dietten bør følges strikt i 6-8 uker som er renselsesperioden slik at tarmen får tid til å normalisere seg. I denne perioden er det en lang liste over ting en ikke skal spise som en må følge. Og etter det begynner man å prøve ut ulike matvaretyper for å se hva man reagerer på. Les mer her

 

Er du redd for å ikke finne gode ting å spise i renselses periode?

Ja, jeg er liker veldig god og rask mat og oppskriftene jeg har sett på low fodmop ser vanskelig ut å lage og udelikate. Mange av matvarene jeg liker er på nei lista sier og gutten med en trist stemme over skype.

 

Har du en plan for hvordan du skal gjennomføre dietten?

Nei jeg har en panikkplan akkurat nå der alt er bare kaos og oppskrifter.  Trur du at du får en bedre plan etter hvert? Ja jeg skal starte om 2 uker så jeg har litt tid å planlegge så jeg satser på at dette skal nok gå bra.

Hva er dine forventinger til dietten?

Jeg har faktisk ingen forventninger til den, jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Hvis jeg har forventninger kan det bli placeboeffekten og jeg ønsker heler å stille meg nøytral.

low fodmap

Published inBlogg

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verifiser at du er menneske: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.