Skip to content

Å gi penger til fremmede?

Her om dagen var jeg i Bergen sentrum en tur på formiddagen. Jeg skulle akkurat til å gå inn i et kjøpesenter da en dame stoppet meg. Hun viste meg noen kronestykker hun hadde i hånden og så på pur bergensk « se her jeg har bare 10 kroner og jeg skulle så gjerne hatt noe middag. Har du noen kroner til meg så jeg kan få meg en middag. «Jeg har dessverre ikke kontanter». Men det stoppet ikke der. «Du kan jo være med meg på matbutikken her og kjøpe noe billig middag til meg?». Jeg stoppet opp og nølte pga. jeg ble litt satt ut av spørsmålet, plutselig hadde jeg stått der med en måpende mine så lenge at jeg føle meg helt dum så i forfjamselsen gikk jeg med på det. Så jeg sa «ja oki, hvorfor ikke». Så spurte hun om jeg kunne vente litt hun skulle bare ringe en venn, og om vi kunne møte han med REMA 1000 som lå litt lengre bort i stedet. Ja det er greit sa jeg.

Så på vei bort til denne butikken sier hun «jeg skal ha pinnekjøtt i dag det blir godt, og så er jeg tom for røyk også…». Her burde jeg nok bare snudd og gått og jeg hadde mest lyst til det å men var redd hun ville forfølge meg i stede sa jeg «pinnekjøtt det blir nok litt dyrt for meg å spandere». Jeg er jo student og tar meg ikke akkurat råd til festmat selv på en hverdag. Så sa hun «åja, bare si en sum det blir enklere for meg da.» Så før jeg fikk sakt noe fant hun ut at hun bodde jo på Laksevåg litt utenfor sentrum altså og det ville være enklere om jeg tok ut penger på minibank. Jeg tenkte med meg selv hvorfor sa jeg ikke bare nei med en gang. Følte det var for seint å trekke tilbake veldedigheten på dette punktet.. Så jeg sa ok og tenkte jaja jeg får vel bare ta ut 200 kr da. Først gikk jeg til en minibank den fungerte ikke. Så var det uheldigvis en ny rett i nærheten så jeg fikk prøve den også. Først husket jeg ikke koden helt men klarte det på siste forsøk (og godt var det).

penger

Så står det i denne minibanken på skjermen «minste uttak 500 kr» .
På dette punktet var min tålmodighet over, jeg skulle da ikke gi 500 kr til en fremmed damen som attpåtil hadde råd til å røyke men ikke til mat. Hun fikk penger av NAV sa hun og det var da vell ikke mitt problem at hun ikke fikk pengene til å strekke til. Så jeg tok en spansk en og sa til henne at jeg dessverre hadde glemt koden til korte. Så hun ble litt skuffet og sa hadet. Joda å gi en kr eller to til en sosialklient er det vell ikke noe galt i, men når de ber om pinnekjøtt da skotter det litt i viljen vil nå jeg si..

Published inBlogg

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verifiser at du er menneske: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.