Skip to content

Antagelser

Ofte så antar vi  ting ut fra hvordan vi tror ting er uten å hente inn alle fakta. Det er  litt morsomt å tenke seg hvordan ting ville vært uten antagelser.  Uten antagelser hadde vi nok blitt mer spørrende og undrende.

Antagelser fra mitt liv:

Når vi var i Budapest var vi på en dagligvarebutikk og skulle kjøpe sjampo, så ser jeg to Garnier flasker ved siden av hverandre av ukjent duft. De har ulike farger men begge i orange tone så jeg antar at det er shampoo og balsam. Det sto på ukjent språk på flaskene. Jeg bestemmer meg for å ta begge. På hotellet tyder jeg at det står noe som ligner på shampoo i stavemåte på den ene flaska og gidder ikke sjekke den andre. Jeg bare antar at det er balsam. Jeg vasker håre og Kristian sier «du lukter som et parfymeri». Hva har skjedd? Jo begge to var shampoo og med veldig mye duft i begge. Hehe

Antar at andre biler i trafikken holder vikeplikt… Trenger jeg si mer. Det har heldigvis gått bra til nå.

Antar at Kristian vet hva jeg tenker på. «Sa ikke jeg at du skulle kjøpe melk?» . Han : «Nei?» – «Åja,antok at du skjønte at vi skulle ha det.»

Jeg antar ofte at folk har samme verdisyn som meg når det gjelder helt grunnleggende ting som å holde avtaler og overrasker meg selv hver gang jeg blir overrasket over at antagelsen ikke stemmer.

Antar hvordan folk tenker ut fra hvilken alder de har.

Og mange flere ting.

Hva er dine tanker rundt dette?

Jeg tror at antagelser henger mye sammen med hva man er vant til og hvordan man tenker at ting burde være.

Jeg antar forresten at svært få vil lese dette siden bloggen ikke har vært aktiv på lenge.

 Antagelse i følge ordbok bokmål 

antagelse m1; el antakelse missformodning, hypotese, teori

ifølge denne a-n / mine a-r slo ikke til /a-n om rommets uendelighet

 

Published inBlogg

2 Comments

  1. Berit Berit

    Kjempebra skrevet. Du er flink å ordlegge dæ😊 klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Verifiser at du er menneske: * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.